Què és el Concepte Mulligan i d’on prové?

Hombre ejercitándose en camilla.
Les tècniques de mobilització amb moviment en el què es basa el Concepte Mulligan​ van ser descobertes per Brian Mulligan. Aquest enfocament de Teràpia Manual, senzill i eficaç, es destina a disfuncions musculo-esquelètiques i implica tècniques indolores de reposicionament articular, que condueixen a la restauració de la funció i eliminació del dolor.

Comparteix el post

Les tècniques de mobilització amb moviment en el qual es basa el Concepte Mulligan van ser descobertes per Brian Mulligan. Aquest enfocament de Teràpia Manual, senzill i eficaç, es destina a disfuncions musculoesquelètiques i implica tècniques indolores de reposicionament articular, que condueixen a la restauració de la funció i eliminació del dolor.


¿Què és el Concepte Mulligan i d’on prové?


El concepte ha estat creat en un context bastant clínic: el seu creador Brian Mulligan va tenir un pacient a la consulta, on les tècniques tradicionals de teràpia manual no obtenia els resultats desitjats. Brian va provar totes les tècniques que coneixia, però res ajudava al pacient. Sempre que augmentava la disfunció, el pacient es queixava; sempre que feia la seva cohesió, li treia els símptomes. Llavors, la seva idea va ser mantenir el deslliçament que eliminava els símptomes i associar-lo al moviment actiu del pacient, creant així la primera mobilització amb moviment. No sols va produir un efecte mecànic, sinó també un efecte neurofisiològic associat a la tècnica. És a dir, aquesta mobilització genera una informació important al sistema nerviós del pacient i permet normalitzar o facilitar el moviment sense dolor.

¿Què tracta el Concepte Mulligan i per a què serveix la cingla o corretja?


Hi ha tres components importants que fem en el tractament del Concepte Mulligan. Un és el tractament manual, un altre l’autotractament i l’altre l’aplicació d’embenats i la correcció de la posició articular. En totes elles, el nostre objectiu és normalitzar la posició i la dinàmica articular, en la qual combinem un moviment accessori que fa el reposicionament articular amb el moviment actiu. Ho podem realitzar a la consulta manualment i li ensenyem al pacient perquè tinguem resultats de llarga durada amb el temps, ja que el pacient ho pot realitzar al seu domicili. Els embenats de correcció també són utilitzats amb el mateix objectiu. L’avantatge d’aquestes tècniques és que es poden i s’han d’integrar amb altres tècniques de teràpia manual i exercici terapèutic i seran una eina més que el fisioterapeuta podrà utilitzar en el seu tractament.
En el Concepte Mulligan tractem principalment disfuncions de moviment, així que bàsicament sempre que hi hagi una alteració musculoesquelètica. En la que existeixi una limitació del moviment, sigui per dolor o resistència, Mulligan estarà indicat. La cinta o corretja, és la nostra mà número tres, que ens permet tenir un altre punt de contacte i ens permet estabilitzar o mobilitzar una articulació.
Quan s’integra aquesta tècnica en la valoració, tractament manual, embenat i altres tractaments, l’objectiu és que el pacient sigui independent i que pugui ser una part activa del seu tractament i no solament una part passiva.

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies

Obtén actualitzacions i aprèn dels millors

Més per explorar

Sin categoría

BLOOD FLOW RESTRICTION

El BFR és un mètode de treball que implica l’ús de “manguitos” col·locats al voltant d’una extremitat, amb l’objectiu de mantenir el flux arterial mentre

Entrenament de resistència en adolescents

Els adolescents haurien de fer entrenament de resistència? 🤔 L’exercici i l’activitat física són components importants per a un estil de vida saludable en nens

Tens alguna dolencia o algun dubte ?

Contacta amb nosaltres i t'ajudarem